Cum ne alegem partenerul?


De ce alegem ca partener această persoană şi nu alta? Ce ne atrage la o persoană şi nu ne atrage la alta? De ce merită să continui cu o anumită persoană, de ce să n-o schimbi cu alta când lucrurile devin dificile?

Te căsătoreşti cu geamănul tău. Atracţia este în mare măsură o chestiune inconştientă. Suntem atraşi de o persoană anume, dar nu ştim de ce este aşa.

Motivul e că funcţionăm pe pilot automat şi ne atrag atât trăsăturile invizibile cât şi cele evidente. Astfel, oameni care diferă la suprafaţă, dar sunt foarte asemănători în profunzime, vor fi inevitabil atraşi în relaţii de cuplu. Gândeşte-te la propriul partener, ştii foarte bine care sunt diferenţele dintre voi, dar în cea mai mare parte, asemănările îţi rămân inconştiente. Se poate ca la nivel conştient să negi vehement că ai asemănări cu partenerul tău, atât vicii, cât şi virtuţi. Şi totuşi, e foarte posibil ca acele trăsături să se regăsească şi în structura ta. Adevărul este că cine se aseamănă, se adună.

Ne e greu să trăim cu partenerul, pentru că ne e greu să trăim cu noi înşine.

Când ne căutăm partenerul potrivit, căutăm în mare măsură inconştient să ne echilibrăm, identificând pe cineva încă activ în zonele în care noi am fost anihilaţi. E ca şi cum partenerul ne-ar oferi ceea ce nouă ne lipseşte. Acesta este minunatul secret din spatele tuturor felurilor de atracţie dintre oameni. Suntem atraşi de anumiţi oameni, care au activate anumite calităţi pe care şi noi le posedăm, dar în stare latentă.

Când suntem atraşi de o anume calitate în persoana pe care o iubim, trebuie să înţelegem că şi noi putem activa acea calitate în noi înşine. Când criticăm o greşeală a partenerului, trebuie să ne dăm seama că şi noi facem aceiaşi greşeală.

Citeşte acum şi „Putem iubi două persoane în același timp?” aici

Într-o relaţie de cuplu, partenerul ne pune în faţa ochilor o oglindă în care ne privim. Uneori poate fi înspăimântător să înfruntăm propria noastră reflecţie.

 

Unii preferă să fugă şi să se ascundă în loc să-şi înfrunte adevărata faţă. Dar, oricâte oglinzi ai schimba, chipul tău nu se schimbă.

Pe de altă parte, într-o oglindă poţi să-ţi retuşezi defectele, să te aranjezi cum se cuvine şi să înveţi totodată să-ţi vezi frumuseţea şi umanitatea.

Sursă: “Iubirea se construiește în doi”- Steve și Shaaron Biddulph

Articol scris de Mariana Bargan

Pentru consiliere și terapie de cuplu scrie-mi un mesaj. Hai să vorbim!

Instagram: @mariana_bargan

Facebook: Mariana Bargan Blog

 

2 gânduri despre „Cum ne alegem partenerul?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.