De ce nu ne putem găsi perechea?


F4BF613A-9259-44CC-A243-42D0B236346E

Deseori pe pagina mea de Instagram sunt întrebată: „Ce să fac ca să-mi găsesc a doua jumătate? De ceva timp sunt singură și mă simt îngrozitor.” Iar, răspunsul meu era întotdeauna simplu: „Caută și vei găsi. Bate și ți se va deschide. Cere și ți se va da.” Acum însă, dacă aș fi întrebată, răspunsul meu ar fi puțin diferit. Dacă tu cu tine te simți îngrozitor, cum crezi că s-ar simți o altă persoană în preajma ta? E necesar să înțelegem că o relație este despre „a da” și nu despre „a primi”. Nu pentru delectare și pentru a ne simți noi bine, ci pentru a da iubire.

Dumnezeu spune, „Iubiți și vi se va da totul”. Noi însă ne iubim doar pe noi înșine și de asta nu primim. Cum spunea Schiarhimandritul Ioachim Parr: „Nenorocirea noastră cea mai mare suntem chiar noi. Ceva nu e în regulă cu noi și acel ceva suntem chiar noi înșine.Tocmai asta e problema noastră principală. Nu suntem așa cum trebuie să fim. Dacă nu găsim, înseamnă că ceva nu e în regulă cu noi, nu cu lumea din jur.”

Pentru că nu suntem capabili să-l punem pe Dumnezeu și pe aproapele nostru pe primul loc și pe noi pe ultimul;

Pentru că suntem în căutarea omului ideal, dar uităm că idealul nu există și că la rândul nostru nu suntem perfecți;

Pentru că nu căutăm acolo unde trebuie, iubirea nu se caută în pat;

Unele femei spun: „Când eram tânără și frumoasă, soțul ținea la mine. Acum nu mai vrea nici să mă vadă. Au apărut copiii, m-am îngrășat, am încărunțit, am îmbătrânit…A uitat complet de existența mea.” Acest lucru se întâmplă pentru că ne vindem ca pe niște obiecte. S-a schimbat aspectul exterior al obiectului, s-a schimbat și atitudinea față de el.

Citește acum și „HYGGE: REȚETA DANEZĂ A FERICIRII”!

Pentru că cerșim iubire, dar nu înțelegem că deja suntem iubiți. Suntem plini de iubire până la refuz, mai mare iubire nimeni nu ne poate da. Nu e posibil să ne ofere cineva mai multă iubire decât avem deja. Cine ne iubește așa cum lumea întreagă nu va putea niciodată să ne iubească? Cine? Domnul. Nu se poate să nu ne ajungă iubirea. Suntem copleșiți de ea și tocmai din acest motiv trebuie să le-o împărtășim celorlalți:)

Numai aunci când vom conștientiza toate aceste lucruri, va apărea în viața noastră acea persoană cu care vom construi o relație puternică și de durată.

Hai să vorbim! Care crezi că sunt acele lucruri care te împiedică să găsești persoana potrivită și să construiești o relație frumoasă? db63562dcf3612e949d4ecae55e7e68b

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.