De ce partenerii de cuplu seamănă între ei? 3 Motive științifice pentru care ajungem să semănăm cu partenerul


De câte ori am văzut acele cupluri care se părea că timpul i-a făcut să semene atât de bine unul cu altul, ca și cum dragostea i-ar fi ajutat să fie una și aceeași persoană?

Citiți în continuare 3 motive științifice pentru care ajungem să semănăm cu partenerul nostru!

Semănați de la bun început

Este adevărat că opusurile se atrag și se completează. Dar, se pare că acest lucru este valabil doar pentru personalitate. Una dintre primele legi ale atracției spune așa, suntem atrași din start de oameni care seamănă foarte mult cu noi într-un mod sau altul, după nivelul de educație, înălțime, vârstă, forma feței și multe altele.

Atunci când o persoană inteligentă își alege un partener cu un nivel de inteligență la fel de înalt, își dublează oportunitățile.

Ba mai mult, un studiu realizat în anul 2014 a demostrat că la nivel subconștient suntem atrași de persoanele cu un ADN similar. Acest fenomen este explicat prin faptul că fiecare dintre noi tinde să-și prelungească propriul fond genetic.

Sunteți părtașii acelorași experiențe

În anul 1987 psihologul Robert Zajonc de la Universitatea din Michigan a efectuat un studiu în care mai mulți voluntari au fost rugați să facă perechi din fotografii de bărbați și femei, în funcție de similitudinile faciale. Cele mai frecvente “împerecheri” au fost ale cuplurilor care erau împreună de peste 25 de ani. În urma acestui experiment s-a ajuns la concluzia că o viață de om petrecută împreună înseamnă nenumărate experiențe comune, care își pun amprente aproape identice pe chipurile celor doi parteneri.

Citeşte acum şi „Putem iubi două persoane în același timp?” aici

Cu cât sunteți mai fericiți împreună, cu atât semănați mai mult

Deseori, în mod inconștient avem tendința de a imita persoana iubită, cea care ne face fericiți și cu care ne petrecem o uriașă parte a timpului nostru. Preluăm intonația, mimica, postura și chiar zâmbetul. Acest lucru pare să întărească legătura dintre noi și să ne facă să ne simțim ca o echipă.

Aștept cu nerăbdare să aflu părerile voastre. Cât de mult semănați voi cu partenerii voștri?

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.